POČETNA STRANICA  | TESTOVI  |  TEHNIKA  |  MOTOCIKLI  |  SPORT  |  SAVJETI  |  VREMEPLOV  |  FORUM  |  TUNING       
 

 

Michael P1., Massa p2., Button P3.

Michale Schumacher osvojio je ple position, a slavlje je upotpunio Felipe Massa drugim mjestom. Treći je bio Jenson Button u Hondi.

Ovim pole positionom Michael Schumacher izjednačio je rekord s Ayrtonom Sennom po broju osvojenih pole positiona. To nje njegov prvi pole nakon prošlogodišnjeg kojeg je ostvario u Hungaroringu. Za njega je to savršen start u novu sezonu. Niti njegov momčadski kolega nije bio ništa lošiji, dapače s zaostatkom od samo 0.047 sek. za Michaelom potvrdio je svoju brzinu i dokazao da je vrijedan mjesta u Ferrariju.

U Hondi također mogu biti jako zadovoljni. Jenson Button postavio je samo desetinku sporije vrijeme od Schumachera koje mu je bilo dovoljno za treće mjesto. Njegov momčadski kolega Rubens Barrichello završio je kao sedmi s sekundom sporijem vremenom. Ovakve pozicije, i činjenica da su oba vozača na «čistoj» strani daju im nadu da bi sutra mogli ostvariti jedan jako dobar rezultat.

Renault je kao jedan od favorita išao rutisnki odradi kvalifikacije. Na prve dvije sesije su briljirali s najboljim vremenima Alonsa i trećim Fisichelle da bi u trećoj i odlućujućoj napravili jedan mali debakl pozicionirajući se s Fernandom Alonsom na četvrto mejsto s zaostatkom od 2.5 desetinki za Schumacherom, i Fisichellom tek na devetom mjestu s dvije sekunde zaostatka. Ali ako smijemo sugerirat, prepostavljamo da je Fisichella odlučio napuniti rezervoar do kraja i težak krenuti u kvalifikacije.

Za McLaren sezona opet nije dobro počela. Juan Pablo Montoya doveo se solidne pete pozicije za sutrašnju utrku. No razočaranje je Kimi Raikkonen, točnije ne on nego njegov bolid. Naime još u prvom dijelu sesije Kimi Raikonen je izletio u jednom lijevom zavoju i tada mu je skupa s stražnjim spojljerom koji je izletio pukao i dio stražnjeg desnog ovjesa. Za sada nema još informacija što je uzrok, ali vjerovatno je pri ulasku u taj zavoj pukao ovjes koji je pogodio stražnje krilo i čitavog ga isčupao. Nakon jučerašnjih problema s elektronikom i današnjeg pucanja ovjesa te žalbe Montoye na račun motora čini se da je sezona za McLaren počela očajno.

Mark Webber dobro je odvozio kvalifikacije ostvarivši sedmo vrijeme dok je njegov timski kolega, debitant Nico Rosberg pokušavajući odvozit što brži krug u drugoj sesiji te je izgubio kontrolu nad vozilom i završio u zaštitnoj ogradi, srećom bez oštećenja.

Christian Klien odvozi je zbilja jako dobro kvalifikcije završivši na odličnoj osmoj poziciji ispred Fisichelle i Heidfelda, te iskusnijeg timskog kolege Davida Choultharda kojs starta s trinaeste pozicije nakon što je završio svoje kvalifikacije u drugom krugu.

Nick Heidfeld odradio je dobar posao u prvim kvalifikacijama sezone postavivši deseto vrijeme ispred Jacquesa Villeneuva koji je samo jednu poziciju iza. S te 11 pozicije Villeneuve će sutra imati šansu napraviti velike korake put naprijed u poretku jer je to na neki način jako odbra pozicija. To je zadnja pozicija koja omogućava nadoljevanje goriva, a opet je najbliža onima koji to nisu u mogućnosti što daje do znanja da će biti mnogo taktiziranja.

Toyota je razočarala ispavši s Ralfom Schumacherom odmah u prvom dijelu kvalifikacija koji se kvalificirao ako 17, a odmah u drugom djelu ispao je i Jarno Trulli. Čini se da Toyota ima nekakvih problema, ali svakako očekujemo njihovo probijanje u sutrašnjoj utrci.

U momčadi Tora Rossa ostvarili su uspoređujući ovu sezonu s prošlogodišnjom jako dobar rezultat ostavivši iza sebe Midlandove vozače i pilote Super Agurija. Vitantonio Liuzzi pozicionirao se na 15 mjesto, a odmah do njega je i ovogodišnji debitant Amerikanac Scoot Speed.

Ako maknemo Kimija Raikkonena koji je tu radi udesa, zadnja četiri mjesta su očekivano pripala Midlandovim vozačima, Christijan Alberts je bio malo brži od Tiaga Monteira, ali obojica su bili brži od Takume Satoa i debitanta Yuia Ide.


Rezultati kvalifikacija:
1 M. Schumacher Ferrari 1:31.431
2 F. Massa Ferrari 1:31.478
3 J. Button Honda 1:31.549
4 F. Alonso Renault 1:31.702
5 JP. Montoya McLaren 1:32.164
6 R. Barrichello Honda 1:32.579
7 M. Webber Williams 1:33.006
8 C. Klien Red Bull 1:33.112
9 G. Fisichella Renault 1:33.496
10 N. Heidfeld BMW 1:33.926
-------------------------------------------------
11 J. Villeneuve BMW 1:32.456
12 N. Rosberg Williams 1:32.620
13 D. Coulthard Red Bull 1:32.850
14 J. Trulli Toyota 1:33.066
15 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:33.416
16 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:34.606
--------------------------------------------------
17 R. Schumacher Toyota 1:34.702
18 C. Albers Midland F1 1:35.724
19 T. Monteiro Midland F1 1:35.900
20 Y. Ide Super Aguri 1:37.411
21 T. Sato Super Aguri 1:38.868
22 K. Räikkönen McLaren bez vremena

   
AUTOSPORT

Massa u problemima na testiranju

Ferrari je s postavom Felipe Massa i Kimi Raikkonen završio i posljednji dan četvorodnevnog testiranja na mokroj stazi u Vallelungi.

....................................opširnije


McLaren otkazao testiranja

McLaren će prekinuti dan ranije testiranje koje je bilo predviđeno da traje tri dana. Razlog prekida je loše vrijeme na stazi Ricardo Tormo u Španjolskoj.

....................................opširnije


MOTOCIKLI

Suzuki Intruder M1800R

Predstavljan prošle godine u Milanu i dugo očekivani motor iz porodice Intrudera M1800R konačno je stigao i na naša tržišta, zapravo u naše ruke. Prije svega bi se htjeli zahvaliti tvrtki Eurorent iz Zagreba koja nam je omogućila...

....................................opširnije


Kymco Xciting

Kada proizvod nosi oznaku Made in Tajvan, kupci obično imaju razlog za oprez. To je bio razlog da testiramo prvi Maxi skuter proizvođača Kymco koji nosi ime Xciting 500. Prvi pozitivni dojam je dizajn. Linije Xcitinga su naročito ugodne...

....................................opširnije


TEHNIKA

DETONACIJE

Do detonacije dolazi kada preskoči iskra koja izgori u blizini elektroda svjećica. Plameni val koji tada nastaje širi se po cijelom radnom prostoru i tlači još neizgorenu smjesu od koje se stvara niz novih žarišta oko kojih se šire valovi (koji inaće potiskuju klip) brzinom i do 300 – 500 m/s (kada motor radi kako treba ta brzina izgaranja iznosi 40 – 60m/s)...

....................................opširnije


ZUPČASTI REMEN

U povijesti automobilskih motora bilo je malo rješenja koja su izazvala toliko kontroverznih mišljenja, pohvala i kritika, koliko zupčasti remen. Mnogi se još uvijek zaklinju u njegova uvjerljiva svojstva, posebice tih rad i jednostavno održavanje, no brojni ga kupci ne žele u svom automobilu...

....................................opširnije


ANKETA


Rezultati

SPONZORI
VIC DANA

Kočnice za 300kn

Policajac zaustavlja vozaca:
- Ne valja vam kocnica. To ce vas kostati 300 kuna.
- Super! Za isto su mi u servisu htjeli uzeti 1.500!

<< nazad       sljedeći >>

SAVJETI

KAKO UVESTI AUTOMOBIL?

1. Prvo morate pribaviti potvrdu proizvođača, kojom se potvrđuje kojim je ECE pravilnicima ili EEC smjernicama udovoljavalo vaše vozilo u trenutku proizvodnje...

........................opširnije


KORISNI SAVJETI

Po završetku vožnje, a prije gašenja motora ključem, najprije preko odgovarajućih prekidača ugasiti...

........................opširnije


TESTOVI

MAZDA 3MPS

Ovaj novi model je sada najmoćniji u klasi, opremljen je s istim motorom kao 6MPS sa 260 konjskih snaga, obujma 2.3 litre s turbo punjačem, i 380 Nm zakretnog momenta.

........................opširnije


NOVI VOLKSWAGEN PASSAT

Zahvaljujući Auto Bleizifferu Požega, zastupniku Volkswagen vozila, ekskluzivno smo testirali novi Volkswagen Passat.
Testirali smo vjerojatno najpopularniji model 1.9 TDI od 105 konja...

........................opširnije


VREMEPLOV

FORD GT40

Povijest Forda GT 40 počela je u ranim šezdesetim, a trajala je gotovo još cijelo desetljeće. U to vrijeme otkrivena su neka nevjerovatna vozila koja su čistila konkurenciju pred sobom...

........................opširnije


MERCEDES SL 300

Mercedes-Benz SL300 je stvoren kao sportski auto čija je uloga bila u utrkama. 1952. coupe postiže impresivne rekorde u uspjesima na godišnjim bitnim utrkama...

........................opširnije


TUNING

Subaru PWRC

Popularni Subaru WRX STI C-specifikacije opće je poznat brend za auto utrke, a od sada se nudi u različitim trkaćim varijatama, ovisno o potrebi natjecanja.

........................opširnije


CHIP TUNING

Kod svake rasprave o tuningu, odnosno o preradi auta i njegovog motora kako bi se dobile bolje performanse, uvijek se spominje neka elektronika, njezina izmjena i ugradnja...

........................opširnije


 
 
Powered by Apartmani Pakoštane Drage Vrgada Vrana      © 2002-2006